Snelheid


Om 6.30 u. ben ik al wakker. Het rolgordijn van de hut is kapot. Nu ben ik niet zo bang dat mensen ons vanaf zee zo makkelijk kunnen zien, maar het zonlicht valt al vroeg naar binnen. Om 7.00 u. zitten wij al aan de ontbijttafel, heerlijk rustig. Na het ontbijt gaan we naar het sundeck en regelen 5 stretchers, lekker languit, in de ochtendzon met uitzicht op de Duitse kust.

Even na negenen rijden wij van de boot af, maar ook hier in van de boot af één, maar Kiel in weer heel wat anders. Ook hier komen wij uit bij stoplichten, daar moeten ze bij de Stena Line toch eens wat op vinden. Dit moet toch anders kunnen, gezien de manier waarop de Color Line dit heeft opgelost, zowel in Kiel als ook in Olso. Als wij uiteindelijk Kiel inrijden, worden wij twee straten verderop klem gereden door een bestelbusje. Wordt aan het begin van de straat aangegeven dat de straat twee rijbanen telt, staan er plotseling na bocht een drietal auto's rechts geparkeerd. Het bestelbusje rijdt ons vervolgens klem en zie dan nog maar eens galante Duitsers tegen te komen die jou even voor laten gaan. Uiteindelijk rijden wij om 9.35 u. Kiel uit, de snelweg op.

Als wij bij Neumunster rijden lijkt het plotseling, heel hard en heel kort te regenen. Als wij “de bui” zijn gepasseerd, blijkt dat het geen regen was maar waarschijnlijk een zwerm kleine beestjes. Als wij tanken bij Holmmoor proberen wij meteen maar even de voorruit schoon te maken, wat nog een hele klus blijkt te zijn. Als wij Hamburg naderen, begint het dan echt te regenen, het verkeer rijdt ook direct een stuk langzamer.

Langzaam rijden wordt stil staan en net op het moment dat wij de Elbe tunnel in willen rijden gaan alle borden boven de weg op rood. Het verkeer staat totaal vast en ook het verkeer op de tegemoetkomende rijbanen wordt stil gelegd. Van rechts komen, over de vluchtstrook, een brandweer auto en een ambulance, die beide de rechter tunnelbuis in rijden. Een politie auto, die even daarna ook de tunnelbuis inrijdt, komt er al snel weer uit en rijdt langs onze file tegen het verkeer in. Na enige tijd komt de politie auto weer terug met achter zich een truck met oplegger. Uiteindelijk gaat na ongeveer een kwartier onze tunnelbuis weer open. Als wij door de tunnel heen zijn en terugkijken naar de rechter tunnelbuis ziet deze er aan de buitenkant zwart geblakend uit, je moet er maar even niet aan denken wat er in die tunnelbuis is gebeurd.

Na onze vaste stop bij Wildeshausen volgen wij de borden 'Amsterdam' - wat in Duitsland synoniem lijkt te zijn voor Nederland. Vlak bij huis rijden wij 90 km. p/u. over een drie baanssnelweg. Het is wat dat betreft net Zweden, het schiet niet op, maar wie zit daar op te wachten?





Reacties

Populaire posts van deze blog

You're entering bear country

Nieuw Kopparberg

Nemo